Znajdujesz się: Komunikaty PZT
KOMUNIKAT DZIAŁU SPORTU
ukryj
Uprzejmie informujemy, że w trakcie Mistrzostw Polski do lat 12 rozgrywanych w dniach 23-30 czerwca br. w Kołobrzegu po raz pierwszy zawodnicy podczas rozgrywania meczów gry pojedynczej będą mogli korzystać z możliwości otrzymywania rad od swoich trenerów. Wprowadzona zmiana ma charakter pilotażowy.

Udzielanie wskazówek będzie możliwe pod następującymi warunkami:
1. Wskazówki mogą być udzielane jedynie przez osobę posiadającą uprawnienia instruktora/trenera (nie dotyczy Animatora) z ważną licencją trenerską PZT. Trener musi zweryfikować swój status i uprawnienia u sędziego naczelnego.
2. Każdy zawodnik może otrzymywać wskazówki tylko od jednego trenera.
3. Uprawniony trener przed każdym meczem konkretnego zawodnika musi zgłosić chęć udzielania wskazówek sędziemu naczelnemu.
4. Zawodnik ma prawo poproszenia trenera na kort jedynie w trakcie przerwy pomiędzy setami.
5. Zawodnik musi poinformować o tym fakcie sędziego strefowego lub głównego (stołkowego).
6. Udzielanie wskazówek może odbywać się wyłącznie na korcie. Czas udzielania wskazówek ograniczony jest do czasu przerwy między setami.
7. Otrzymywanie rad i wskazówek w sposób inny niż określony w niniejszym przepisie jest niedozwolone i podlega karze zgodnie z Kodeksem Postępowania Zawodnika.
W przypadku pozytywnej oceny powyższej regulacji, rozważone zostaną możliwości i warunki wprowadzenia tego przepisu na innych turniejach.

Polski Związek Tenisowy

Zapraszamy do Sklepu Kibica!

POLSKI ZWIĄZEK TENISOWY
ul. Konduktorska 4 lok.10
(wejście II, piętro V).
00-775 Warszawa
tel. (48-22) 122 12 00, 122 12 01
fax. (48-22) 122 12 11
e-mail: pzt@pzt.pl
Rachunek opłat statutowych: Bank BGŻ BNP Paribas S.A.
17 1600 1374 0003 0057 6053 3150
Rachunek Kolegium Sędziów: Bank BGŻ BNP Paribas S.A.
87 1600 1374 0003 0057 6053 3151
Dane do faktur:
Polski Związek Tenisowy
ul. Konduktorska 4 lok.10
00-775 Warszawa
NIP: 526-21-70-384
Copyright Polski Związek Tenisowy.
All rights reserved
projekt i wykonianie e-ARES Sp. z o.o.